Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanci uctili minutou ticha oběti důlního neštěstí na Karvinsku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Poslanci uctili v úvodu dnešního jednání Sněmovny minutou ticha památku obětí důlního neštěstí v dole ČSM na Karvinsku. Po výbuchu metanu v něm přišlo ve čtvrtek o život 13 horníků, další jsou zranění.

"Je to opravdu velká tragédie," řekl Josef Hájek (ANO), jenž v OKD v minulosti řadu let pracoval. Mezi poslanci vyhlásil sbírku pro pozůstalé.

Sněmovna dnes ráno minutou ticha uctila památku obětí večerní tragédie v dole ČSM na Karvinsku, kde zemřelo 13 polských a českých horníků. Zákonodárci vyslovili svou nejhlubší soustrast a solidaritu s rodinami obětí tragédie vyjadřují i finanční sbírkou na jejich podporu pic.twitter.com/PrAKUqSoNU

— Poslanecká sněmovna (@snemovna) 21. prosince 2018

Na místo neštěstí se vydali český a polský premiér Andrej Babiš (ANO) a Mateusz Morawiecki (PiS). Mezi mrtvými a zraněnými jsou především Poláci.

Důl ČSM je součástí OKD. Majitelem této těžební společnosti je prostřednictvím státního podniku Prisko stát. OKD letos vytěží okolo pěti milionů tun uhlí.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Praha výbuch metanu v dole OKD na Karvinsku

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.