Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejní honička v centru Prahy: Zdrogovaného zloděje zastavila až střelba

Policie ČR, Praha
Policie ČR, Praha
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policie dnes v poledne v centru Prahy pronásledovala řidiče, který ujížděl v kradeném autě. Devětadvacetiletý muž, který nemá řidičský průkaz a byl pod vlivem drog, v závěru honičky naboural do zaparkovaného auta v Karlíně a vzdal se až po varovných výstřelech. Nyní mu hrozí stíhání pro několik trestných činů. ČTK to řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policejní hlídka si stříbrné fabie, která byla v databázi odcizených vozidel, všimla na ulici 5. května v Praze 4. Řidič ale začal ujíždět Legerovou a Wilsonovou ulicí až k jednomu z hotelů poblíž ulice Sokolovská. Tam prorazil čtyři závory tamního parkoviště a pokračoval do Karlína. V ulici Kaizlovy sady nezvládl vozidlo a naboural do jednoho ze zaparkovaných aut.

"I tak se ale policistům nechtěl vzdát, vystoupil z auta a začal před nimi utíkat do nedalekého parku," uvedl mluvčí. Muže podle něj zastavily až varovné výstřely. V závěru honičky bouralo také jedno policejní auto. Aby policisté předešli jakémukoli dalšímu střetu, tak jeden z nich strhl volant na přilehlý chodník, kde v tu dobu nikdo nebyl, ale narazil do zaparkované motorky, popsal mluvčí.

Následně policisté zjistili, že pronásledovaný nemá řidičské oprávnění, navíc test na drogy byl pozitivní, s největší pravděpodobností na pervitin. "Na základě těchto skutečností byl muž zadržen a je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci," řekl Hulan. Za to muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Vyšetřování je ale na prvopočátku, nelze vyloučit, že se podezření z trestných činů rozšíří o další delikty, dodal policejní mluvčí.

Témata:  Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy