Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš se zúčastní Bezpečnostní rady. Ale za jaké podmínky?

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Vláda.cz

Praha - Pokud na úterní Bezpečnostní radu státu budou pozváni i odstupující šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta a ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO), zúčastní se jí i vicepremiér a šéf ANO Andrej Babiš. Kvůli chystané reorganizaci policie se také sejde v pondělí navečer s prezidentem Milošem Zemanem.

Očekává, že o chystané reorganizaci policie bude na bezpečnostní radě diskutovat i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Pokud nebudou pozváni, nehodlá asistovat u "sehraného divadla ČSSD", řekl dnes Babiš na mimořádné tiskové konferenci.

Babiš požádal prezidenta Zemana o schůzku ještě před úterní Bezpečnostní radou státu, která by se reorganizací policie měla zabývat. "Budu se s ním radit, co dál. Chci mu říct názor hnutí ANO a znát jeho názor," řekl Babiš.

Schůzka se Zemanem by měla začít v 18:00 na zámku v Lánech. Prezident se zřejmě ještě předtím sejde s dalšími aktéry kauzy.

O svolání Bezpečnostní rady státu požádalo premiéra Bohuslava Sobotku prostřednictvím ministra vnitra Chovance vedení policie, které tak reagovalo na informace, že chystanou reorganizaci prověřuje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Témata:  Andrej Babiš Milan Chovanec Policie ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:41

Ruský obr Gazprom zažaloval ČEZ a další evropské společnosti

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy