Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klaus bude mít oslavu narozenin v Lánech. Pořádá ji Zeman

Miloš Zeman, prezident ČR a Václav Klaus
Miloš Zeman, prezident ČR a Václav Klaus
Foto: SPOZ **www.spoz.cz**

Praha - Na zámku v Lánech se dnes sejdou dva "velikáni". Miloš Zeman si do letního sídla prezidentů pozval exprezidenta Václava Klause, aby mu uspořádal parádní slavnost k jeho 75. narozeninám.

Má to být sláva v takřka královském stylu. Dnes ve 13:30 přijal prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech svého někdejšího předchůdce Václava Klause. Rozhodl se vystrojit mu narozeninovou slavnost se vším, co k tomu mezi prezidenty patří.

Oslava to bude s velkou parádou. Vojáci Hradní stráže vystřelí čestné salvy, předvede se čestná jednotka, policisté na koních a bude i ohňostroj.

Václav Klaus se narodil 19. června 1941 a v neděli mu tedy bude půlkulatých 75 let. S Milošem Zemanem byli sice po celou svou politickou kariéru spíše protivníky, ale rozumějí si nejpozději od chvíle, kdy spolu podepsali v roce 1998 opoziční smlouvu mezi ODS a ČSSD.

V současné době ovšem Václav Klaus a Miloš Zeman spíše sdílejí společné vidění světa a čas od času si projevují i veřejnou náklonnost. I loni byl Miloš Zeman jedním z prvních gratulantů při Klausových narozeninách. Tehdy mu jako dárek přinesl košík plný lahví alkoholu.

Témata:  Václav Klaus Miloš Zeman

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy