reklama

Týden s prezidentem je v současnosti jediným televizním pořadem, který v  prezident Zeman pravidelně navštěvuje. Jeho moderátor Jaromír Soukup je zároveň vlastníkem televize Barrandov, na níž pořad běží. Jaromír Soukup je známý také jako moderátor celé řady dalších programů vysílaných televizí Barrandov, v současnosti řeší problémy s licencí televize, vzhledem k výtkám Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Na dotaz ohledně názoru prezidenta na nové politické hnutí podnikatele Soukupa mluvčí Jiří Ovčáček odpověděl jednoznačně. "Každý, kdo chce kandidovat, ať už do eurovoleb nebo jiných voleb, musí mít výrazné organizační a finanční zázemí, bez toho se politika dělat nedá. Zajímavá byla ovšem reakce některých českých novinářů, kteří po oznámení vzniku nového politického projektu vypadali jako vyplašené slepice. Zřejmě mají z nového hnutí strach," reagoval Ovčáček také na mediální diskuzi ohledně propojování politiky a médií, ale také značných dluhů Jaromíra Soukupa.

Na dotaz Globe24.cz, zda-li prezident Zeman neuvažuje o neúčasti v pořadu odpověděl mluvčí, že o něčem takovém prezident nepřemýšlí. Stejně tak Zeman nebude požadovat žádné změny ohledně pořadu, z důvodu politických ambicí moderátora. 

Globe24.cz dále zajímalo, jestli kancelář prezidenta nemá jisté obavy z toho, že by mohl Soukup využívat pořad ke své vlastní prezentaci namísto představení názorů prezidenta Zemana."Jde o pořad, který je diskusní. A právě otevřenou debatu potřebuje česká společnost jako sůl," uvedl na závěr mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček.