reklama

Policie ze speciálního útvaru cíleného pátrání se středočeskou zásahovou jednotkou zadržela mezinárodně hledaného muže v pátek pozdě večer v Praze na Žižkově. "Zadržený cizinec byl v mezinárodním pátrání na základě evropských zatýkacích rozkazů vydaných maďarskými a nizozemskými justičními orgány a dále na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu vydaného justičními orgány Srbska," uvedla Sikorová. Dodala, že ve všech případech šlo o vraždy spáchané střelnou zbraní.

Policistům se podařilo muže překvapit a zákrok, který se podle webu Blicu odehrál v pražském hotelu Amadeus, kde si údajný nájemný vrah pronajal pokoj před třemi týdny, byl rychlý a razantní. Následně kriminalisté zjistili, že zadržený disponoval padělanými doklady a dvěma střelnými zbraněmi, municí a tlumičem. Rovněž používal maskovací prostředky, aby změnil vzhled.

Policie zatkla hledaného zločince (1:05) | zdroj: YouTube

Zadržený muž je v policejní cele a justiční orgány musejí vyřešit jeho předání, doplnila policejní mluvčí Sikorová.

Srbská média, na něž se odvolává agentura AP, v lednu zveřejnila video, na němž zadržený muž vystupuje na bělehradském předměstí za bílého dne z auta, chladnokrevně zastřelí vedle stojícího člověka, znovu nasedne a z místa odjede.