Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Autobus s dětmi naboural na Jihlavsku do stromu

Záchranná služba, ilustrační fotografie
Záchranná služba, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

U obce Věžnička na Jihlavsku před 14:30 havaroval autobus se 14 dětmi. Všechny se podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové zranily, jedno z nich středně těžce, 13 dalších lehce. Lehce zraněný je i řidič autobusu. Místo nehody mezi Věžničkou a Polnou je kyvadlově průjezdné.

U nehody zasahovala i letecká záchranná služba."Lékař z letecké záchranné služby koordinoval veškeré činnosti. Jinak byly na místě posádky bez lékaře, bylo jich celkem šest," řekla Filová.

Všechny děti byly transportovány do nemocnic, sedm z nich skončilo v jihlavské nemocnici. Pět z nich ale zdravotníci propustili ihned po ošetření. Dvě si ponechali pro jistotu na pozorování přes noc. 

Příčina dopravní nehody je zatím předmětem vyšetřování. „Policisté provedenou dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu nezjistili. Na místě složky integrovaného záchranného systému dále zasahují,“ řekla serveru stars24.cz mluvčí policie Jana Kroutilová.

"U Věžničky na Jihlavsku havaroval po čtrnacté hodině autobus. V péči zdravotníků skončilo po nehodě patnáct lidí (14 dětí a řidič autobusu). Na místě zasahují jihlavští a polenští profesionální hasiči," uvedli k incidentu hasiči na sociální síti.

Po víkendovém ochlazení jsou dnes na Vysočině místy husté sněhové přeháňky. Na 137. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu odpoledne havarovalo devět vozidel. Nikdo zřejmě nebyl zraněn.

Témata:  nehody autobusů Vysočina Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy