reklama

V sobotu 2. března krátce před čtvrtou hodinou ráno došlo k brutálnímu znásilnění nedaleko ulice Pod Altánem ve Starých Strašnicích na Praze 10. Zatím neznámý pachatel tam napadl šestapadesátiletou ženu, která se vracela z nákupu v nedalekém non-stop obchodu.

Zhruba pětačtyřicetiletý muž ženu oslovil u fotbalového stadionu pražské Slavie, kde jí nabídl pivo a požádal o zapůjčení zapalovače, což žena odmítla a pokračovala v chůzi dál. Muž ji ještě chvíli sledoval a na panelové cestě u železničních kolejí na ni zaútočil.

„Srazil mě k zemi a začal mě dusit,“ popsala pro Novinky.cz úvod přepadení napadená žena. Ta se snažila bránit, ale proti fyzicky dobře disponovanému pachateli dlouho neměla šanci. „Já jsem křičela, ale on mě dále škrtil,“ vypověděla.

Muž podezřelý ze znásilnění na záběrech bezpečnostních kamer. (0:17) | zdroj: Policie ČR

„Pak jsem se nějak uvolnila a on toho nechal,“ uvedla poškozená žena. Podle policie trvalo celé znásilnění déle než hodinu, což potvrzuje i oběť. „Muselo to trvat asi hodinu dvě,“ sdělila napadená žena a dodala: „Bylo to hrozné, jsem z toho vyřízená.“

Pachatel z místa následně odešel, policie ale má jeho fotografie a žádá veřejnost o pomoc s jeho identifikací. „Ještě před skutkem podezřelého muže zachytilo několik kamer a nyní pátráme po jeho totožnosti. Jestliže ho někdo poznává na záběrech nebo podle popisu, ať se ozve na linku 158,“ říká mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Díky tomu disponuje policie i přibližným popisem pachatele. Pravděpodobně jde o cizince, kterému je okolo 45 let a má snědou pleť. Je vysoký asi 180 centimetrů, má mohutnou sportovní postavu a pod nosem odrostlé chmýří světlé barvy. Oblečený byl do lehké červené šusťákové bundy bez kapuce se zipem a tmavších modrých riflí.

Muž během přepadení moc nemluvil, poškozená žena přesto uvedla, že se domnívá, že jde o Ukrajince nebo Rusa. Mezi penisem a šourkem měl pachatel piercing v podobě čtyř kuliček. Za trestný čin znásilnění mu hrozí až 10 let odnětí svobody.