Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík podle žaloby ubil svoji matku obuškem, hodil jí do tůně a zinscenoval sexuální motiv. Hrozí mu 18 let

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Písek - Soud s třiadvacetiletým mladíkem, kterého obžaloba viní z vraždy vlastní matky, se blíží ke konci. Ženu někdo ubil loni v květnu v Myšenci u Protivína. Proti jejímu synovi svědčí nepřímé důkazy.

Soud dnes projednával nové výsledky testu DNA, které nechal zpracovat obhájce. Výpověď znalce z oboru genetiky vnesla do případu několik nejasností.Podle něj část vzorků nešlo pro analýzu použít. Kromě DNA syna a jeho matky prý navíc našel ještě další neznámou DNA. A neznámé vzorky jsou podle něj i na nedopalku cigarety, který se našel na místě činu.

Otec obžalovaného pochybuje, že by syn vraždil. "Nevím. Moc tomu nevěřím, ale nevím, jak to bylo ve skutečnosti," je na pochybách manžel zavražděné.

Proti obžalovanému nicméně svědčí řada nepřímých důkazů. Pohořel na detektoru lži a večer po vraždě vypral veškeré oděvy, které měl ten den na sobě. Na místo činu nešel na rozdíl od svého otce a bratra - prý seděl u počítače. Jenže počítač měl podle znalce nastavený jiný čas a tak historie jeho provozu není reálná.

Obžalovanému přitížilo, že vedl kroužek bojového umění. U sebe nosil nůž a teleskopický obušek. Právě jím měl podle obžaloby svou matku ubít, hodit do tůně a zinscenovat sexuální motiv. Mladíkovi hrozí až osmnáctileté vězení. Rozsudek by měl padnout ve středu.

Témata:  krimi vražda soudy násilí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy