Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Agresivní žena vylezla na sochu sv. Václava, musela jí zpacifikovat policie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - V centru Prahy vylezla mladá žena na sochu sv. Václava. Když ji strážníci sundali dolů, začala být agresivní a napadat je. Skončila v nemocnici. Případem se nyní zabývají i policisté.

Když v půl třetí ráno projížděla hlídka strážníků z Prahy 1 po Václavském náměstí, spatřila na podstavci v zadní části sochy sv. Václava ženu, která něco nesrozumitelně vykřikovala. Byla viditelně rozrušená a pod vlivem alkoholu nebo drog.

Na výzvu strážníků, aby slezla dolů, reagovala slovy: Pojď ty nahoru...! "Protože žena měla nekoordinované pohyby a hrozilo, že by mohla spadnout dolů, strážníci ji opatrně stáhli na zem. Mezitím se na místo dostavili také policisté," uvedla tisková mluvčí městské policie Irena Seifertová.

V tu chvíli začala být žena agresivní, kopala kolem sebe a snažila se strážníkům vysmeknout. Ti ji proto museli za použití hmatů a chvatů sebeobrany zpacifikovat. Policisté jí potom nasadili služební pouta. Přivolaná záchranná služba následně rozhodla o převozu pětadvacetileté ženy do nemocnice.

Témata:  krimi Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy