reklama

Voráček stojí v čele hokejové reprezentace, která aktuálně bojuje na mistrovství světa v Bratislavě. Už před šampionátem se ovšem velmi kriticky vyjádřil k novým českým dresům, na kterých původní státní znak nahradil lev s pukem v tlamě.

„Mně se ty dresy prostě nelíbí,“ prohlásil hokejista. Není zdaleka jediný, fanoušci už v minulosti poukazovali na to, že lev tak trochu kopíruje logo švédské automobilky Scania.

A i když se zdálo, že kontroverze po necelém roce utichly, český kapitán je k nelibosti některých znovu rozvířil. „Bylo nám řečeno, ať se k tomu nevyjadřujeme,“prozradil Voráček nejprve serveru iSport.cz. „Možná dostanu pokárání, ale jsme v demokracii... Mně se ty dresy prostě nelíbí,“ nechal se slyšet.

Voráček prostě nemá problém říci to, co si myslí. To ostatně prokázal i v rozhovoru pro DVTV. Ten je sice téměř rok starý, dnes ale díky hokejovému šampionátu opět koluje pro sociálních sítích. V něm zrzavý sportovec nemluví o hokeji, ale o politice.

Hokejista¨v něm mluvil nejen o své kariéře a zkušenostech ze zámořské NHL. Zmínil třeba i to, že hodně čte noviny. I proto se jej moderátorka Daniela Drtinová zeptala na to, co si myslí o vládě, která se tenkrát v Česku formovala.

„O nové vládě? Přemýšlím, jak to podat,“ zamyslel se sportovec. „Já si myslím, že si z nás asi dělají p*del, když to takhle musím říct. Když si vezmu, co se tady děje… Od pana prezidenta až po pana premiéra,“ vysvětloval Voráček.

Netajil se tím, že s politickou situací spokojený není. „Mně to přijde absolutně absurdní. To prostě nemůže být normální tohleto,“ kroutil nevěřícně hlavou. „Se lidem smějou do ksichtu,“ přisadil si jeden z nejlepších útočníků NHL.