Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš v ráži: Pospíšil je jeden z největších parazitů. Že se nestydí!

Andrej Babiš (ANO)
Andrej Babiš (ANO)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Premiér Andrej Babiš se tvrdě pustil do předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila. Podle něj jde o politického parazita, který neustále někam kandiduje a mění strany.

Babiš mimo jiné promluvil o demonstracích proti němu a nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Už jsem si na to zvykl, to ke svobodě a demokracii patří,“ tvrdí premiér. Ze začátku to podle něj byla iniciativa občanů, teď se z toho ale podle něj stala volební kampaň do Evropského parlamentu.

Připomněl, že na akcích vystupovali i různí opoziční poslanci a senátoři. „A dokonce i poslanec soc. dem. Dolínek,“ rýpnul si s tím, že nerozumí, proč vládní poslanec, který podepsal koaliční dohodu, vystoupil na demonstraci proti vládě. „Ještě víc paradoxní mi přijde, že se pan Dolínek objevil na protestu proti paní Benešové, která mu pomáhala, když byl po Langerově policejním zátahu ponižován a musel bez trenek dělat na policii dřepy. Tehdy mu byla dobrá,“ připomněl v rozhovoru pro Novinky.cz.

Babiš ovšem trvá na tom, že česká justice je nezávislá. „A pokud na pódiu na Staromáku vystupuje jeden z největších stávajících politických parazitů, pan Pospíšil, který tu kandiduje na primátora, tu na europoslance, tu je ministrem za ODS, nyní zase vede TOP 09, tak to mluví za vše,“ spustil ostrou kritiku šéf hnutí ANO.

Tím ale s Pospíšilem neskončil. „Stejně jako to, že se nestydí kritizovat paní Benešovou za to, co sám v minulosti navrhoval, tedy reformu soudů a státních zastupitelství,“ připomněl, že i šéf TOP 09 coby ministr spravedlnosti mluvil

Témata:  Andrej Babiš Jiří Pospíšil Marie Benešová Ministerstvo spravedlnosti ČR justice demonstrace proti Babišovi (6. 5. 2019)

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy