reklama

Babiš se tvrdě pustil do předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila, kterého nazval politickým parazitem. Nelíbilo se mu totiž, že vystoupil na jedné z demonstrací za nezávislost justice.

„A pokud na pódiu na Staromáku vystupuje jeden z největších stávajících politických parazitů, pan Pospíšil, který tu kandiduje na primátora, tu na europoslance, tu je ministrem za ODS, nyní zase vede TOP 09, tak to mluví za vše,“ tvrdil v rozhovoru pro Novinky.cz.

Jenže předseda TOP 09 si to nenechal jen tak líbit. „Hned poté, co jsem začal veřejně vystupovat za podporu nezávislé justice, začal o mně Andrej Babiš do médií prohlašovat, že jsem parazit. Ano, já jsem sice byl ministr spravedlnosti za ODS, ale vy, pane premiére, jste byl estébák za KSČ. Kdo je tedy parazit?“ připomněl Babišovu minulost Pospíšil .

Europoslanec navíc premiéra kritizoval i v souvislosti s děním v Rakousku. „Sousední země (se kterou máme leccos společného, včetně části historie), bohužel pro nás úplně jiná politická kultura - zatímco v ČR bývalý agent STB “nikdy,nikdy neodstoupí”, v Rakousku stačí jedna aféra, aby tamní vicekancléř hned odstoupil z funkce a rozpadla se vládní koalice,“ rýpnul si na sociálních sítích.