reklama

Kauzou se v úterý večer zabývala rada místního sdružení, na níž se Lang podle Kuruce vzdal funkce a omluvil se. V médiích přitom předtím uvedl, že si za svými názory stojí a že šlo o nadsázku. "Martin Lang se po konzultaci vzdal funkce místního sdružení ODS Jesenice, funkci předsedy jsem převzal já," uvedl dosavadní místopředseda Kuruc.

Podle něj je za těchto okolností přijatelné, aby Lang v ODS zůstal, což potvrdila i místopředsedkyně strany Alexandra Udženija. "Pokud se pan Lang omluvil a ještě k tomu rezignoval na post předsedy, tak ani není co komentovat. Každý někdy udělá chybu a je dobře, když si ji uvědomí a omluví se," uvedla v SMS pro iRozhlas.cz.

Kuruc ČTK řekl, že Lang zůstane i v radě města. "Zůstává radním, koalice je dál funkční," uvedl. Koaliční partneři ODS podle něj podobně jako straníci také požadovali omluvu. "Bylo jim vyhověno, takže je všechno v pořádku," dodal Kuruc.

Mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa v pondělí ČTK řekl, že věc byla postoupena pražské policii. Pražští kriminalisté případ prošetřují pro podezření z vyhrožování násilím proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.