reklama

Hašek z pódia kritizoval údajnou spolupráci premiéra Andreje Babiše (ANO) se Státní bezpečnosti (StB). „V čele vlády stojí nejen trestně stíhaný člověk, ale především bývalý agent StB. Člověk, který se za bývalého režimu upsal ďáblu, aby z toho měl osobní prospěch,“ varoval někdejší brankář české reprezentace.

Tím ale neskončil! V rozhovoru pro Deník N poznamenal, že se o politiku zajímá delší dobu a dokonce nevyloučil ani politické angažmá. „Uvidíme, co bude. Tento a příští rok se chci soustředit především na byznys kolem své značky nápojů, což mě zatím naplňuje. To, co bude za pár let, je otázka. Nic nevylučuji,“ poznamenal Hašek s tím, že denně tráví hodinu čtením zpráv.

Největší problém vidí v hodnotách, které jsou v české politice a které mu vadí. „Vadí nejenom mně, ale také spoustě dalších lidí, což je vidět na demonstracích, kam chodí stále více lidí. Vadí mi, když nás vede člověk s takovou minulostí, jakou má. Je pro mě složité ho poslouchat nebo respektovat. Nejde jen o Babiše, ale také o Zemana. Jeden má minulost u StB, další potlačuje svobodu slova. Já si jich nemůžu a nesmím vážit,“ kritizoval dva nejvýše postavené české politiky „Dominátor“.

Hašek je také přesvědčen, že Babiš postavil svůj osobní prospěch nad problémy lidí. „Takový člověk prostě nemůže být v čele naší vlády. Tedy může, ale je jasné, že se to národu příčí. On zaprodal svou duši ďáblu a povýšil svůj osobní prospěch nad ostatní. Takového člověka je složité respektovat. Jeho hodnoty jsou mi naprosto cizí,“ tvrdí Hašek.

Pochopení ale nemá ani pro chování hlavy státu. „Prezident Zeman je člověk, který šikanuje část společnosti. Šikanuje určité profese, což je vidět třeba na tom, jak se vyjadřuje o novinářích, nabádá k jejich likvidaci,“ připomněl.