Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednání o policejní reformě bylo vyhrocené. Připadali jsme si jako hadr na podlahu, řekl Brabec

Richard Brabec /ANO/, 15. ministr životního prostředí ČR
Richard Brabec /ANO/, 15. ministr životního prostředí ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Včerejší jednání Bezpečnostní rady státu kvůli policejní reformě bylo vyhrocené, naopak dnešní zasedání vlády už probíhalo standardně.

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) po jednání vlády řekl, že negativní vliv nevnímal. "Vláda byla velmi dělná, možná o to rychlejší, probrali jsme vlastně všechny předložené body," řekl. Dopady aktuální situace příliš nepozoroval ani na předchozí ranní debatě koaliční rady o rozpočtu. "Kromě možná mírně strnulých obličejů," řekl.

V aktuální situaci musí jít stranou silná ega a silná prohlášení, řekl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). "Byl jsem za ty více než dva roky u všech jednání v rámci koalice, někdy byla hodně vyhrocená. Včerejší jednání Bezpečnostní rady státu bych považoval za jedno z nejvíce nepříjemných," řekl.

Brabec spatřuje důvody vyhrocené atmosféry na radě v tom, že si členové ANO na jednání připadali "jako hadr na podlahu" a z ostatních stran necítili snahu řešit věc konstruktivně.

Jurečka podle svých slov apeloval na šéfy koaličních stran, aby se dnes domluvili. "Myslím si, že lidé nejsou zvědaví na to, jak se tady mezi sebou dohadujeme," uvedl.

Témata:  vláda koalice ANO, ČSSD a KDU-ČSL Richard Brabec

Aktuálně se děje

6. května 2024 13:42

Putin nechce jednat, Západ by se proto měl ještě více snažit, tvrdí Itálie

Italský ministr obrany Guido Crosetto v pondělí vyjádřil přesvědčení, že ekonomické sankce uvalené na Rusko nesplnily svůj účel. Vyzval Západ, aby se pokusil intenzivněji jednat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o diplomatickém řešení s cílem ukončit válku na Ukrajině. Informovala o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy