Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Živnostníci se budou po korunách skládat na miliardáře? Farský se pustil do vlády

Farský, Jan
Farský, Jan
Foto: Facebook

Vládní politiku zhodnotil poslanec Starostů a nezávislých Jan Farský. Nelíbí se mu přistup k Elektronické evidenci tržeb a také obrana vlády, kterou poskytuje problémům s dotacemi firmy Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO). Na sociálních sítích se pak strhla kritická diskuze.

Poslanec za STAN Jan Farský okomentoval události z posledního zasedání Poslanecké sněmovny. "Včera strávila koalice celý den obranou milionových dotací pro miliardáře. Dnes tráví koalice celý den zaváděním EET pro živnostníky. Živnostníci se budou po korunách skládat na dotace pro miliardáře. Čekám, jestli to někomu z koalice začne být aspoň trochu blbý," napsal na sociální síti Twitter politik.

Farský dále na dotaz jednoho z diskutujících uvedl své stanovisko k předčasným volbám, jako k evetualitě pro vyřešení současné problematické situace. Předčasné volby by poslanec podpořil i přes rizika, která je doprovází, jak uvedl.

Politik ze STAN okomentoval také metody politického boje a očekává změny v politické situaci. "Ve sněmovně děláme vše, co nám zákony umožňují. V senátu máme větší sílu, ale ten zase nemá zásadní vliv na vládu. Připravujeme návrhy zákonů. Debatujeme s lidmi. Domlouváme spolupráci s dalšími demokratickými subjekty. Půjde to."

Jan Farský tak naznačil, že strana pravděpodobně uvažuje o pokračování koaliční spolupráce ve volbách podobně jako v případě voleb do Evropského parlamentu, kdy starostové kandidovali společně s TOP 09 a Stranou zelených.

K výtkám směřovaným na vládu se v diskuzi připojili i další kritici. Ještě důraznější než Farský byl spisovatel a historik Jiří Padevět, který na Farského komentář pohotově zareagoval. "Čekáte, že někomu z gangu bude blbý, jak se chová člen gangu? Nebude, normální už odešli před časem," napsal Padevět a poukázal velké množství personálních změn, které vládní koalici doprovázejí.

Komentář přidal i bývalý poslanec za KDU-ČSL Ivan Gabal, který však neočekává, že by se politická mapa měla v nejbližší době příliš měnit. "Myslím, že vývoj obě části společnosti diverguje, radši sem ani nebudu rozvíjet otázku, co s tím, ale představa, že ubude preferencí a Václaváků myslím není bezprostředně pravděpodobná."

Témata:  Jan Farský Starostové a nezávislí vláda Andrej Babiš

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy