Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žumpa pod Okamurovým příspěvkem. Kdo psal nenávistné komentáře? SPD má hypotézu

Tomio Okamura, předseda SPD
Tomio Okamura, předseda SPD
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Za nenávistnými příspěvky v diskusi pod vyjádřením předsedy SPD Tomia Okamury k práci redaktorky Českého rozhlasu z minulého týdne stojí podle místopředsedy hnutí Radima Fialy snaha poškodit SPD. "Adresy jsou naprosto umělé, úplně nové," uvedl na tiskové konferenci. Je proto rád za avizované vyšetřování policií. Okamura se dnes nevyjádřil k dotazu, zda se redaktorce omluví. Naopak zopakoval, že Český rozhlas zkresluje jeho výroky. SPD se proto obrátilo na radu tohoto veřejnoprávního média a požádalo o omluvu.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) minulý týden uvedl, že nenávistnými výroky pod příspěvkem Okamury na jeho facebooku se bude zabývat policie. "Nás policie nekontaktovala," uvedl Okamura.

Fiala dodal, že přímo ve vyjádření Okamury žádný nenávistný obsah není. V diskusi se pak podle něj objevily úplně nové adresy, což ukazuje na to, že tam někdo přispíval, aby poškodil hnutí.

SPD podle Okamury předalo policii komentáře, které vyzývaly k likvidaci jeho osoby.

Spor mezi Okamurou a Českým rozhlasem před týdnem vyvolala nespokojenost předsedy SPD s dotazy, které se týkaly případu znásilnění na Litoměřicku. Ředitel ČRo René Zavoral označil Okamurovo vyjádření na sociální síti za útok na podstatu Českého rozhlasu jako veřejnoprávního média a porušení demokratických principů, na kterých stojí společnost, a zastal se práce svých podřízených.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky EuroZprávy.cz Tomio Okamura

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.