Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vynucené manželství ANO a ČSSD? Na koalici padá ostrá kritika

Jaroslav Faltýnek /ANO/ a Vojtěch Filip /KSČM/ v Poslanecké sněmovně
Jaroslav Faltýnek /ANO/ a Vojtěch Filip /KSČM/ v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ve vládním sporu se hnutí ANO podle občanských demokratů pokusilo o politizaci policie. TOP 09 pokládá za jasné, že ANO vládní koalici neopustí, protože angažmá je pro jejího předsedu Andreje Babiše výhodné.

Podle šéfa Starostů a nezávislých (STAN) Petra Gazdíka by vláda měla řešit důležitější věci. Místopředseda KSČM Jiří Dolejš označil vládní krizi kvůli policejní reformě za pitoreskní.

Podle předsedy ODS Petra Fialy převzali ministr vnitra a policejní prezident podepsáním reformy odpovědnost za to, jak reorganizace dopadne. Jaký bude výsledek změny, se podle Fialy teprve ukáže. "Policie nemůže sloužit jedné politické straně či osobě. Pokusy Andreje Babiše o politizaci policie a snaha o její ovládnutí jsou nebezpečné a nepřijatelné," uvedl Fiala.

"Z včerejšího (středečního) tyjátru je mi smutno," řekl ČTK šéf komunistů Vojtěch Filip. Podle něj je podpis ministra vnitra pod reformou policie v jeho pravomoci. "Politické následky ponese jen on," poznamenal.

Podle předsedy STAN by vláda měla řešit důležitější věci. "Takřka jasný brexit, uprchlická krize a terorismus. Řešit si k tomu vlastní nesmyslné půtky je hloupé, vláda by se nad tím měla zamyslet," napsal na twitteru Gazdík.

Témata:  Andrej Babiš Vojtěch Filip KSČM

Související

Aktuálně se děje

21. září 2024 16:42

Agáta Hanychová sestřelila svatbu Charlotte Štikové! Neodpustila si bolestivé rýpnutí!

O tom, že se Charlotte Štiková provdala, jsme vás na serveru Globe24.cz už informovali. Na událost nyní zareagovala influencerka Agáta Hanychová, a nebrala si servítky.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Magdalena Davis a Michal Berg

Po neúspěchu ve volbách rezignovalo vedení Zelených

Po neúspěchu v krajských volbách, které proběhly v pátek a sobotu, vedení strany Zelených rezignovalo. Straně se podařilo obhájit pouze jeden z původních sedmi mandátů, které dosud její členové zastávali v krajských zastupitelstvech po celé České republice. Informovala o tom spolupředsedkyně Magdalena Davis v tiskové zprávě. Nové vedení strany bude zvoleno v listopadu.