Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lupiči chtěli okrást pěstitele marihuany, jenže si spletli dům a skončili v poutech

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Konopnyshop.cz

Ústí nad Labem - Ústečtí kriminalisté vyšetřují loupež v pěstírně konopí. Osm mužů z Karlovarska se pokusilo vykrást pěstitele marihuany na Lounsku, jenže omylem přepadli jiný dům. Ve chvíli, kdy si svou chybu uvědomili, už o nich věděla policie.

Pěstírnu na Lounsku vytipoval jeden z lupičů, s kumpány se pak domluvili na jejím vykradení. Mysleli si, že loupež v nelegální pěstírně konopí nikdo nenahlásí. Jenže v noci omylem vtrhli do rodinného domu, kde spal manželský pár.

Když si chybu uvědomili a vyrazili na správné místo, už po nich šla policie, kterou přivolali přepadení manželé. V pěstírně lupiči stihli jen svázat dva muže, kteří tam o konopí pečovali, a připravit si část úrody. Pak raději zmizeli.

Loupežného přepadení se podle kriminalistů dopustilo osm mužů ve věku od 30 do 50 let. Všichni pocházejí z Karlovarska a dva z nich jsou momentálně ve vyšetřovací vazbě.

Kriminalisté se pochopitelně zaměřili i na nelegální pěstírnu. Dva muži ve věku 25 a 28 let tam měli téměř 2 a půl tisíce rostlin. Načerno se napíchli na elektřinu, energetici jim spočítali odběr za více než 1 a půl milionu. Lupičům hrozí až 12 let za mřížemi, pěstitelům 10.

Témata:  krimi přepadení drogy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy