Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlachta chce svolat sněmovní výbor. Plánuje mluvit o spojení policie a zločinu

Robert Šlachta.
Robert Šlachta.
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Odcházející šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta žádá o svolání sněmovního výboru. Chce jej informovat o možném propojení policie na lidi z kriminálního prostředí, informovala dnes Česká televize.

Zástupci bezpečnostního výboru nemají o Šlachtově žádosti žádné informace. Šlachta odchází od policie k poslednímu červnu, nesouhlasí s reorganizací celorepublikových policejních útvarů.

Návrh změn, který bude platný od srpna, předpokládá spojení protimafiánské a protikorupční policie pod jedno vedení. Reorganizace vyvolala ostrý spor v koalici mezi ČSSD a hnutím ANO.

Předseda bezpečnostního výboru Roman Váňa (ČSSD) i tajemník výboru jsou ode dneška služebně v zahraničí, konkrétně v Makedonii. Váňa ČTK sdělil, že o Šlachtově žádosti o svolání výboru nemá informace. Ani další oslovení členové výboru - místopředsedové Richard Dolejš (ČSSD) a Zdeněk Bezecný (TOP 09) nebo členka Jana Černochová (ODS) - o záležitosti nevědí.

Témata:  Robert Šlachta ÚOOZ Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy