reklama

IKEA obdržela hlášení od zákazníků o případech, kdy se bezpečnostní zábrana PATRULL neočekávaně otevřela a děti spadly ze schodů. Při některých těchto nehodách bylo nutné vyhledat lékařské ošetření.

Nezávislé šetření prokázalo, že zamykací mechanismus zábrany není spolehlivý a představuje možné nebezpečí pro malé děti, přestože výrobek úspěšně prošel testy podle stanovených norem.

"Bezpečnost dětí je pro nás v IKEA tou největší prioritou. Chceme nabízet bezpečné a zdravé výrobky. Děti jsou pro nás ti nejdůležitější lidé na světě. Kdykoliv se dozvíme, že by některý z našich výrobků mohl mít problém s bezpečností, okamžitě reagujeme. Je pro nás nepřijatelné, že by dětem při hraní hrozilo nebezpečí úrazu, a proto jako okamžité a předběžné opatření stahujeme všechny bezpečnostní zábrany PATRULL z prodeje," uvedla Maria Thörn, manažerka Dětské IKEA.

IKEA nechce ohrozit bezpečnost dětí, a proto žádá zákazníky, kteří vlastní bezpečnostní zábranu PATRULL, aby ji okamžitě přestali používat a přinesli ji zpět do jakéhokoli obchodního domu IKEA, kde jim bude vrácena plná prodejní cena.

Bezpečnostní zábrany PATRULL, PATRULL KLÄMMA a PATRULL FAST se prodávaly na všech trzích IKEA.

Při vracení zábrany není nutné předkládat doklad o zakoupení (účtenku). Pro více informací se mohou zákazníci obrátit na Kontaktní centrum IKEA na telefonním čísle 234 567 890.