Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nebezpečný schizofrenik stále na útěku. Byli nasazeni psi i vrtulník

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Havlíčkův Brod - Policisté už druhým dnem pátrají po nebezpečném schizofrenikovi Janu Gazdíkovi, který ve středu uprchl z léčebny v Havlíčkově Brodu. Nasazeni už byli cvičení psi i vrtulník, zatím však bez výsledku.

Jan Gazdík utekl ve čtvrtek dopoledne. "Havlíčkobrodští policisté ihned po přijetí oznámení o útěku začali po muži pátrat. Pátrali v blízkosti léčebny, na území města i v jeho okolí. Prověřili restaurační zařízení a vlaková i autobusová nádraží a zastávky a další místa, kde by se muž mohl nacházet," řekla ve čtvrtek ráno policejní mluvčí Monika Patková.

Pátrači ovšem ani na jednom z vyjmenovaných míst nebezpečného schizofrenika, který před hospitalizací pobíhal po ulici s nožem, nenašli. Naděje svitla až kolem deváté hodiny večer.

To na tísňovou linku zavolal svědek, který tvrdil, že muže odpovídajícího popisu viděl u obce Kunemil, kterak běží po louce k lesu. Neměl na sobě boty a dokonce ani košili.

"Na místo vyjely všechny dostupné hlídky a začala pátrací akce. Té se zúčastnili policisté pořádkové i dopravní policie, policejní psovodi a také vrtulník. Pátrání ovšem bylo kvůli tmě krátce před půlnocí přerušeno," doplnila Pátková.

Jan Gazdík se narodil v srpnu 1988 v Benešově, trvalé bydliště má hlášené v Křečovicích. Je vysoký 176 centimetrů, je štíhlý a neváží ani 70 kilo. Gazdík má krátké, tmavě hnědé vlasy, hnědé oči a na obličeji má modřiny.

Policisté nabádají všechny, kteří by se schizofrenikem přišli do kontaktu, aby se ho rozhodně nesnažili zastavit. Neměli by se s ním pouštět ani do řeči a raději rovnou volat linku 158.

Témata:  krimi schizofrenie pohřešované osoby Policie ČR

Aktuálně se děje

6. května 2024 13:42

Putin nechce jednat, Západ by se proto měl ještě více snažit, tvrdí Itálie

Italský ministr obrany Guido Crosetto v pondělí vyjádřil přesvědčení, že ekonomické sankce uvalené na Rusko nesplnily svůj účel. Vyzval Západ, aby se pokusil intenzivněji jednat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o diplomatickém řešení s cílem ukončit válku na Ukrajině. Informovala o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy