Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vážná nehoda u Svitav: Auto vjelo pod náklaďák, dva lidé zemřeli

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Svitavy - Osobní automobil vjel u Svitav pod kola protijedoucího náklaďáku. Dva lidé v osobáku na místě zemřeli.

"Dnes v 9:30 u obce Gajer vjel osobní automobil z neznámých příčin do protisměru přímo pod protijedoucí nákladní automobil," řekla tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Pardubického kraje Hana Kaizarová.

Osobní automobil jel po silnici č. 35 z Litomyšle do Svitav, když na rovném úseku silnice přejel do protisměru. Dva lidé z osobního automobilu na místě zemřely, třetí člen posádky byl vrtulníkem transportován do nemocnice.

Řidič nákladního vozu byl na místě ošetřen. Test na alkohol byl u něj negativní. Jestli byl řidič osobního automobilu opilý, bude policie zjišťovat až při pitvě.

"Silnice byla uzavřena. Objízdné trasy vedou přes Poličku nebo Českou Třebovou," informuje dále Kaizarová.

Silnice by měla být podle prvních odhadů uzavřena do 12 hodin, ale pravděpodobně bude uzavřena déle, protože z náklaďáku vyteklo 40 litrů provozních tekutin a protože je nutné náklaďák vytáhnout zpět na silnici.

Témata:  dopravní nehody

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační fotografie.

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava.