Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Praze dal do auta manželky bombu, dostal osm let

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Cizinec (56), který do auta své manželky (40) nastražil bombu, dostal osm let za mřížemi. Rozhodl tak dnes Městský soud v Praze, verdikt ješně není pravomocný.

Muži hrozilo 12 až 20 let vězení. Podle obžaloby se dopustil pokusu o vraždy v souběhu s obecným ohrožením. Žalobkyně pro něj v závěrečné řeči navrhovala 12 let vězení. Soud ale případ vyhodnotil pouze jako obecné ohrožení, bezpečně se však prokázalo, že čin spáchal tak, jak ho obžaloba popsala.

Vietnamec dostal o čtyři roky nižší trest, než je spodní hranice trestní sazby. Soudkyně Dana Pacholíková to zdůvodnila tím, že výbuch neměl fatální následky a poranění poškozené se zahojila poměrně rychle. Zároveň se podle soudu u muže dlouhodobě hromadil stres kvůli složité rodinné situaci, který vyvrcholil nastražením bomby. Pomohlo mu také to, že se až do excesu s bombou velmi dobře staral o rodinu.

Vůz Škoda Octavia explodoval loni 22. dubna na parkovišti mezi panelovými domy v Milánské ulici v Praze-Horních Měcholupech. Výbuch vážně zranil řidičku. Poškozená jezdila autem jeden den, výbušný systém ale ještě nebyl zapojený. Vybuchl až o den později, kdy ho Vietnamec patrně připojil k zapalování a brzdovým světlům. Druhý den žena nasedla do auta, výbuch nastal poté, co sešlápla brzdový pedál po nastartování auta.

Témata:  výbuch Praha soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy