Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Starejte se o sebe, náš odchod nikdy nepochopíte. Z Británie zní ostré hlasy

Referendum o setrvání Velké Británie v Evropské unii (23. 6. 2016)
Referendum o setrvání Velké Británie v Evropské unii (23. 6. 2016)
Foto: Caty Black, Globe24.cz

Praha - Výsledek referenda o vystoupení Velké Británie z Evropské unie řeší nejen politici a Unie samotná, ale i běžní lidé. Někteří tvrdí, že zbytek Evropy nedokáže pochopit, proč Britové hlasovali jak hlasovali.

Na komentář Češky žijící 10 let v Londýně upozornil a publicista komentátor Miroslav Macek. Ten na svém webu citoval její slova: "V Česku stojí domy 120 let, a teď je musíte najednou zateplovat. Musíte vlastní baráky povinně opatřovat energetickými štítky či měnit běžná a sto let všem dobře sloužící kamna za nějaké elektronické kotle. V Česku mezitím nastala doba ledová? Ne? Tak se starejte laskavě o sebe - a ne o to, PROČ Britové hlasovali jak hlasovali. Vy to totiž nikdy nepochopíte!"

Následně sám uvedl: "Bruselský zákaz referend o odchodu z EU na sebe zřejmě nedá dlouho čekat. To by tak hrálo, aby lid neskákal tak, jak páni v Bruselu pískají...předpokládám ovšem, že Swexit a další budou záhy následovat, neboť představa, že se probruselští politici a byrokraté chytí za nos a zrevidují svoje socialistické vize, je zcela absurdní."

Citoval ale i ldalší názory: "Ti, kdo chtěli zůstat v Unii, jsou multikulturní, inteligentní, mladí, sebevědomí a vzdělaní. Ti, kdo hlasovali pro odchod, jsou staří, nevzdělaní, méně inteligentní, vystrašení, populističtí a "lower class", česky póvl. Takže respekt před hlasem toho druhého prostě neexistuje, protože je to póvl, jsou to zabedněnci, kteří ani neví, co se děje. Uvědomujete si, že pohrdání hlasy obyčejných lidí je prvním krokem k diktatuře? BTW: Trocha pokory v té domýšlivosti o vlastní chytrosti by neškodila... přece jen, co když se mýlíte vy?" odcitoval Macek jednoho uživatele facebooku.

"Po odchodu z EU se Velká Británie dostane, co se týká cen roamingu, na úroveň Albánie či Ukrajiny. Pokud by se ovšem operátoři nedomluvili na stávajících sazbách. Tak podobnými poplašnými zprávami nyní budeme krmeni od rána do večera," přidal Macek.

Na svém webu Viditelný Macek dodal komentátor i jeden vtip: "Víte, proč bylo v pátek takové vedro? Britové pálili směrnice a nařízení EU."

Ve čtvrtečním referendu se celostátně vyslovilo pro odchod z unie téměř 52 procent Britů. Hlasování se zúčastnilo 72,2 procenta voličů, což je o šest procentních bodů více, než kolik přišlo k loňským volbám. Rozdíl mezi příznivci a odpůrci brexitu v referendu činil 1,269.501 hlasů.

Témata:  Miroslav Macek Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy