Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potápěči znovu pátrají po mladíkovi, který při sjíždění řeky spadl pod jez

Řeka, ilustrační fotografie
Řeka, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Rakovník - Policisté a hasiči pátrají od pondělního podvečera u obce Šlovice na Rakovnicku po mladém vodákovi. Ten spadl do vody při zdolávání místního jezu a už se nevynořil. Pátrání v noci přerušili, ale dnes v něm pokračují.

"Můžu potvrdit, že přibližně od sedmé hodiny večer u jezu Čilá pátráme po mladém vodákovi, který tu zmizel pod hladinou," řekl po osmé hodině večer mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.

Dodal, že pátrači od svědků incidentu vědí, kdo nezvěstný mladík je, ale zatím neměli při jeho hledání úspěch. "Na místo míří jednotka potápěčů i z Plzeňského kraje," doplnil Chalupa. Naděje na záchranu vodáka už není. Navíc byly záchranné práce pozdě večer přerušeny kvůli tmě a silnému proudu.

Na místě byl včera poměrně velký zmatek - podle některých svědků totiž záchranáři z Berounky tahali ženu. Je ovšem pravděpodobné, že šlo o parťačku, která s pohřešovaným mladíkem jela v lodi a při převrácení plavidla i ona skončila ve vodě.

Podle informací webu aktu.cz se žena vrhla mladíkovi na pomoc a později ji zmatenou a vysílenou tahali z rákosí záchranáři.

Témata:  utonutí řeky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy