Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pobodaný Syřan v Praze: Policie případ odložila. Zranění si prý způsobil sám

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Kauza údajného pobodání Syřana ve Vršovicích byla odložena a toto rozhodnutí policie je pravomocné. Případ provázejí nejasnosti.

Mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová, cizinec podle ní nevyužil zákonných opravných prostředků. Důvod odložení mluvčí nespecifikovala. Odkázala pouze na ustanovení trestního řádu, podle nějž policie věc odloží, pokud v ní nejde o podezření z trestného činu.

Incident se stal letos 30. ledna v Kodaňské ulici. Policie vyšetřovala pobodání Syřana jako rasově motivovaný útok. Pátrala po dvou mužích ve věku 20 a 26 let s vyholenými hlavami. Syřan skončil po útoku v nemocnici s bodným poraněním břicha.

Policie po odložení případu odmítla upřesnit důvody rozhodnutí, protože zatím není pravomocné. Mladá fronta Dnes následně získala část policejního spisu, podle nějž si Syřan celý útok vymyslel. Záběry z městských kamer podle policistů dokazují, že se cizinec vrátil z parku, kde se podle něj incident stal, nezraněný.

Z parku žádní útočníci nevyběhli a na bundě Syřana, který si přivolal záchrannou službu až za půl hodiny, se nenašla krev. Znalec prý konstatoval, že bodná rána na břiše byla jen centimetr dlouhá, nepronikla do břišní dutiny a při popsaném útoku by vypadala jinak. Policisté se proto přiklonili k názoru, že si muž zranění buď způsobil sám, nebo ho zranil někdo, jehož totožnost nechce prozradit.

Témata:  napadení Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy