Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrací tým našel po čtyřech dnech utonulého vodáka z Brounky

Řeka, ilustrační fotografie
Řeka, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Beroun - Pátrací tým dnes objevil tělo vodáka, který se v pondělí večer utopil na jezu na Berounce. Tělo bylo převezeno k pitvě, ale policie patrně případ uzavře jako nešťastnou událost.

Mladý čtyřiadvacetiletý vodák se v pondělí večer pokoušel sjet jez na Berounce ve Šlovicích na Rakovnicku. V lodi seděl sám - jeho přítelkyně sjíždění jezu pozorovala ze břehu. Loď se však na jezu i s vodákem otočila. Přestože se mladík několikrát pokusil vyplavat, proud pod jezem ho strhl pod hladinu a už nevyplaval.

Na místo okamžitě vyrazili zdravotníci, hasiči, policie, potápěči i vrtulník. Pátrání ale bylo neúspěšné a záchranáři se k němu vrátili až druhý den i ve středu.

To už bylo ale jasné, že se pátrá jen po těle utonulého. Dnes ráno se podařilo vodákovo tělo najít. Utonulý byl převezen k pitvě, ale případ pravděpodobně skončí jako nešťastná náhoda.

Témata:  utonutí řeky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy