Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

MMR zveřejnilo 13 finalistů Vesnice roku O kolika už jste slyšeli?

Karla Šlechtová /ANO/, ministryně pro místní rozvoj
Karla Šlechtová /ANO/, ministryně pro místní rozvoj
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo 13 krajských vítězů soutěže o vesnici roku 2016. Ze třináctky krajských vítězů vzejde na konci léta obec, která se bude moci chlubit titulem Vesnice roku 2016. Hodnotitelé posuzují hned několik kritérií.

Přihlášené obce jsou hodnoceny v následujících oblastech: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce.

Do klání se letos přihlásilo 251 obcí. Odborná porota teď vybrala 13 finalistů, kteří se v termínu od 28. srpna do 3. září utkají o vítězství. Vítěze vyhlásí 17. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

"Upřímně gratuluji všem oceněným obcím a finalistům, mezi nimiž jsou zkušení matadoři, ale také soutěžní nováčci, přeji hodně štěstí v celostátním kole," řekla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Letošní vítěz bude již v pořadí 22. Vloni vyhrála obec Krásná na Chebsku. Vítězové navíc postupují do klání Evropská cena obnovy vesnice.

Finalisté soutěže Vesnice roku 2016:

Jihočeský kraj - CehniceJihomoravský kraj - KozojídkyKarlovarský kraj - ValyKrálovéhradecký kraj - RudníkLiberecký kraj- PryskMoravskoslezský kraj - Velké HošticeOlomoucký kraj - HněvotínPardubický kraj - SebranicePlzeňský kraj - Konstantinovy LázněStředočeský kraj - ÚholičkyÚstecký kraj - Nové SedloVysočina - LípaZlínský kraj - Kašava

Témata:  vesnice roku Karla Šlechtová

Aktuálně se děje

16. května 2024 14:22

Stav Roberta Fica zůstává vážný. Jeho zranění jsou rozsáhlá

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.