Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cyklista zahynul po srážce s autem. Nedal přednost řidičce

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Liberec - Šestatřicetiletý cyklista zahynul v sobotu ráno v Jablonném v Podjěštědí. Osudným se mu stala srážka s osobním vozidlem, které jelo po hlavní silnici. Cyklista zřejmě nedal přednost řidičce peugeotu.

Nehoda se stala v sobotu v ranních hodinách. "Kolem čtvrt na deset se stala vážná dopravní nehoda, při níž došlo ke střetu osobního motorového vozidla s cyklistou," informovala mluvčí libereckých policistů Vladimíra Šrýtrová.

"Ve směru od České Lípy na Liberec jela po hlavní komunikaci č. I/13 řidička osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 208, kdy jí u Jablonného v Podještědí vjel do jízdní dráhy z vedlejší silnice, ulice Komenského, cyklista na jízdním kole. Řidička již nedokázala střetu zabránit a narazila do něj pravou přední částí svého vozidla," popsala nehodu Šrýtrová.

Šestatřicetiletý cyklista, podle policejní mluvčí cizí státní příslušník, byl po nárazu vymrštěn mimo vozovku. Rozsah jeho zranění byl tak vážný, že mu ani přivolaní zdravotníci nedokázali pomoci. Cyklista na místě zemřel.

"Řidičku vozidla podrobili policisté orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. To, zda cyklista nebyl pod vlivem alkoholu, či jiných návykových látek v době nehody, bude zjišťováno při toxikologickém vyšetření v rámci nařízené soudní pitvy," dodala mluvčí Šrýtrová.

Policisté teď zkoumají míru zavinění nehody. Na místo nehody jim asistoval také soudní znalec v oboru doprava.

Témata:  dopravní nehody cyklisté Cyklistika

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy