Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi jsou hlupáci? Komentátor se naštval a napsal...

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Když Češi v referendu hlasovali o vstupu do EU, byli kvalifikovaní občané. Při případném hlasování o vystoupení z EU by ale byli nekvalifikovaní hlupáci, naštval se komentátor a publicista Miroslav Macek.

"Prezident Zeman se vyjádřil, že je pro referendum o vystoupení Česka z EU a NATO, byť by v obou případech byl proti. Známí zemanobijci se upřímně zděsili a vyrazili na zteč. Nechápu proč. Jednomu z nich jsem k tomu dodal: To je planá obava, je zde přece dosti skvělých elit, které lehce vysvětlí zbytku pomýlených hlupáků, že je zapotřebí v obou případech hlasovat NE..." komentuje Macek na svém webu.

Přidává i další citaci prezidenta Zemana: "Je třeba nejen vyměnit vedení Evropské unie, ale i změnit pravidla, kterými se Evropská unie řídí. Byla u mě eurokomisařka Věra Jourová a sdělila mi, že připravuje směrnici o jednotné výrobě vosku. Když mě navštívila podruhé, řekla, že připravuje směrnici EU o jednotné výrobě inkoustu do laserových počítačových tiskáren. No tak když se Evropská unie zabývá tím, čemu by se měly věnovat národní vlády, a já si myslím, že by naprosto stačilo, kdyby se tomu věnovaly podniky, které dané věci vyrábějí..."

"Romové, kteří z ČR odešli, se ve Velké Británii uchytili, naučili se jazyk země a našli si práci. Mladí studují. Děti, které neuměly ani jazyk rodné země, ve škole prospívají. Jak je to možné? No protože Angličané, na rozdíl od barbarských Čechů, nejsou rasisté! Viděli jsme na to téma několik reportáží, četli mnoho a mnoho článků. A mohlo tomu tak být i nadále, nebýt Brexitu. Romové v tom okamžení zapomněli angličtinu a dokonce se zjistilo, že celé roky nepracují," glosuje na svém webu Viditelný Macek.

"Když jsme v referendu hlasovali o vstupu do EU, byli jsme kvalifikovaní občané. Při případném hlasování o vystoupení z EU bychom byli nekvalifikovaní hlupáci. Co se to mezitím s námi stalo? EU je přece stále stejná! Nebo snad ne? Pomalu ale jistě se proto ve společnosti formuje otázka „Referendum nebo defenestrace?"" naštval se v další glose Macek.

Témata:  Miroslav Macek EU

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy