Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Václav Moravec na Hrad? Moderátor promluvil o možné kandidatuře

Václav Moravec
Václav Moravec
Foto: Česká televize

Praha – Moderátor a výrazná postava České televize Václav Moravec vystoupil v Českém rozhlase. Tam se rozvyprávěl o tom, jak mu diváci a voliči všech politických stran spílají za to, že údajně straní některým partajím. Kromě toho však také přišla řeč na to, zda by uvažoval o prezidentské kandidatuře.

Moravec se pokoušel vysvětlit, že rolí moderátora je být k hostům stejně přísný a dávat jim stejný prostor. Přesto jej prý pravidelně diváci vinní, že někomu straní. Ukázalo se to třeba prý při diskuzím k prezidentské volbě, zejména po poslední debatě, které. se účastnili už jen Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg.

Příznivci obou se prý shodli, že debatu Moravec vedl špatně, protože jejich kandidátovi „ubližoval", zatímco tomu druhému stranil. „Odborně se tomu říká teorie selektivní expozice. Tedy že člověk chce být utvrzován jen ve svém názoru nebo v tom, ke komu má blízko," vysvětloval moderátor.

Když byla řeč o prezidentských debatách, došlo také na otázku, zda by Moravec sám o kandidatuře na Hrad uvažoval. „Děkuji, nechci," má jasno Moravec.. „Když sledujete ty české prezidenty... Ten Hrad jim nesvědčí. Třeba bych sám sobě byl taky podezřelý a nevydržel bych se sebou." Takovou proměnu podle něj může vydržet jen velice silná osobnost. „A za tu se nepovažuji," dodal.

Témata:  Václav Moravec prezident ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy