reklama

"Už nikdy neuslyším miluju tě maminko moje, už mi nebude dávat pokaždé pusinku berušenka moje." Tohle je jedno ze srdcervoucích vyjádření, které napsala na sociální síti máma Simony, kteou zabil mladík na skútru na orlické přehradě.

Zdrcení rodiče dívky se k celé tragédii vyjadřují na Facebooku. "Bože, vrať mi mou jedinou dceru, prosím," píše matka Simony. "Budeme pořád s tebou lásko moje. Jednou se zase potkáme beruško. Miluju tě," dodává.

"Já všem zúčastněným děkuji za komunikaci tady. Je vidět, že máte v hlavě víc než ty ostatní instituce a bezpáteřní m*dky na těch prašivejch skútrech. Tohle se jen tak nenechá," napsal na Facebooku otec dívky.

Tato tragédie znovu rozvířila debatu o tom, kdo a jak by měl po českých řekách a nádržích jezdit a na čem. Jakmile se orličtí dozvěděli o nedělní tragédii, začali podepisovat petici. Požadují zákaz všech lodí s motory nad 13 koňských sil. Současná benevolentní pravidla přitom zavedla teprve rok stará vyhláška ministerstva dopravy.

Rodině se dostává silné podpory. "Upřímnou soustrast. Je mi to moc líto, co se stalo, tak hodná holka. Proč zrovna ona. Nikdy nezapomenu na zážitky ze Simonkou," je jednou z kondolencí na Facebooku.

Neštěstí se stalo kolem půl páté odpoledne v neděli. Do pramice opatřené motorovým pohonem, na které s dívkou jel ještě jednatřicetiletý muž, přítel Simony, narazil devatenáctiletý mladík na vodním skútru. Ten jel údajně moc rychle.

Následky srážky byly tragické. Simona utrpěla při nehodě vážná poranění a na místo musel být přivolán vrtulník záchranné služby. Zranění byla bohužel natolik vážná, že jim dívka během leteckého transportu podlehla. V nemocnici skončil i druhý pasažér z pramice. Řidiči skútru stačilo ošetření na místě.