Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kapic dostal za ubodání dcery hejtmana 12 let ve vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ústí nad Labem - Krajský soud v Ústí nad Labem dnes vynesl verdikt nad Pavlem Kapic z Bíliny na Teplicku. Za smrt své partnery a matky své malé dcerky dostal 12 let ve vězení.

Soud potrestal Kapice za ublížení na zdraví s následkem smrti. Incident se odehrál letos 2. ledna v bytě, kde mladý pár žil. Kapic podle soudu ženu úmyslně bodnul více než 20 centimetrů dlouhým kuchyňským nožem. Mladé ženě (†22) přetnul tepnu. Přivolaní záchranáři už její život nezachránili.

Kapic úmysl odmítal, v přípravném řízení řekl, že po mladé ženě nůž vrhl z asi pěti metrů. Soud ale jeho verzi neuvěřil. "To bylo jednoznačně vyvráceno pitevním protokolem a vyjádřením znalkyně," řekl předseda trestního senátu Jiří Bednář.

Soužití mladého páru nebylo podle svědků idylické. Majitelka bytu, ve kterém žili, vypověděla, že Kapic byl agresivní, což potvrdili i sousedé. Mladá žena od Kapice opakovaně odcházela, ale pokaždé se vrátila. Kapic už dříve napadl jak ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka, tak jeho manželku.

První incident se stal na podzim 2014 u obchodu, kam si za otcem dívenky mladá žena se svou matkou přišly pro dítě. Obě ženy Kapic zbil, hejtmanově manželce strhl z krku zlaté řetízky. Soud ho za to potrestal podmínkou. Poté soud svěřil předběžným opatřením dítě Bubeníčkovým do péče.

Poté, co teplický soud nepravomocně rozhodl o tom, že holčička je svěřena zpět do péče matce, přišel konflikt s Bubeníčkem. "Dal mi pěstí, plival na mě a kopal do mě a řval, že mě zabije," popsal incident hejtman u soudu. Policie případ uzavřela jako přestupek.

Témata:  vražda Oldřich Bubeníček zbraně

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy