reklama

Státní zástupkyně Ludmila Doležalové předpokládá, že na závěrečné řeči příští týden dojde. Podle ní ale záleží především na tom, zda bude uzavřeno dokazování a zda se dostaví znalci. Vypovídat má znalkyně z oboru psychologie, také znalec z oboru genetiky a další svědek. Závěrečnou řeč má státní zástupkyně předběžně nachystanou. Její chystání na příští týden má v plánu i Dahlgrenův obhájce Richard Špíšek.

ČTK už dříve řekl, že s největší pravděpodobností nestihne vypracování revizního psychiatrického posudku svého klienta. Podle psychiatričky Mileny Zimulové, která u Krajského soudu v Brně vypovídala při jednání 1. června, trpí Dahlgren smíšenou poruchou osobnosti. Způsobuje mu vnitřní tíseň a emoční nestabilitu, to ale podle psychiatričky neznamená, že by v době tragické události nemohl své jednání ovládat. Obhajoba soudu navrhla vypracování revizního znaleckého posudku, tomu soud ale nevyhověl. Obhajoba se proto rozhodla, že dá vypracovat revizní posudek na vlastní náklady.

Dahlgren čelí obžalobě z vražd svých čtyř příbuzných v Brně-Ivanovicích, které se staly v květnu 2013. Hlavní líčení začalo letos na přelomu května a června, soudce ho odročil na úterý 19. července a středu 20. července.