Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda bude mít prázdniny v srpnu. Sobotka bude v pohotovosti

Vláda ČR: Bohuslav Sobotka /ČSSD/
Vláda ČR: Bohuslav Sobotka /ČSSD/
Foto: Vláda.cz

Praha - Zatímco Sněmovna už má prázdniny, ministři si musejí počkat až na srpen. Vláda by se měla před volnem naposledy sejít 27. července a pak zřejmě až 24. srpna.

Ne všichni ministři ale plánují tak dlouhou dovolenou. Například ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) plánuje dvoutýdenní volno. "Jeden týden chceme mít s rodinou dovolenou buď v České republice, nebo na Slovensku a druhý týden chci být doma a udělat práci, která mi stojí. Případně pokud ještě budou probíhat žně, tak strávím ještě nějaký čas na kombajnu," řekl Jurečka.

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek dovolenou s rodinou neplánuje. "Na klasickou dovolenou nejezdím. Letos během vládních prázdnin v srpnu pojedeme s manželkou na týdenní manželské setkání na Vysočině," napsal ČTK.

Ministr financí a lídr ANO Andrej Babiš plánuje odpočívat s rodinou v Itálii a také ve Francii, kde má vlastní restauraci.

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) strávila už na začátku prázdnin několik dní s dětmi na chalupě. V srpnu se chystá na dovolenou v České republice, lákají ji lázně Jeseník. V týdnu od 8. srpna bude pobývat ministryně také na olympijských hrách v Brazílii, kde bude fandit českým sportovcům.

Premiér Bohuslav Sobotka řízení země dosud ani jednou během vládních prázdnin nepředával, vždy byl na dovolené v Česku nebo nedaleko od něj. Dá se tedy očekávat, že tradiční "pohotovost" bude i letos držet on.

Témata:  vláda Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy