Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v bazénu na zahradě. Chvilková nepozornost stála roční dítě život

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Litomyšl - Obrovská tragédie se odehrála v neděli večer nedaleko Litomyšle. V bazénu na zahradě se utopilo teprvě roční dítě. Desítky minut dlouhá resuscitace, kterou prováděli příbuzní a pak i profesionální záchranáři, byla neúspěšná.

Dívenka do bazénu spadla v neděli po sedmé hodině večer v jedné malé obci nedaleko Litomyšle. Čtrnáctiměsíční holčička zmizela rodičům z dohledu jen na krátkou chviličku. Ale i to stačilo.

Vyděšení rodiče dcerku hledali na zahradě půl hodiny, než zjistili, že holčička spadla pod plachtu, která zakrývala zahradní bazén. Příbuzní okamžitě volali záchranáře a s pomocí operátorky se pokoušeli dívenku oživit.

Zdravotníci na místo vyslali kromě sanitky i vrtulník, aby se profesionální záchranáři na místo dostali co nejrychleji. A i když resuscitace trvala 45 minut, byla bohužel neúspěšná.

Případem se zabývá i policie a záchranáři nabádají rodiče, aby své ratolesti nespouštěli ani na moment z očí. Zvlášť teď v létě.

Témata:  utonutí děti záchranáři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy