Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš ovlivňuje média? Chovanec má v něčem taky prsty, upozorňuje novinář

Milan Chovanec /ČSSD/ a Andrej Babiš /ANO/
Milan Chovanec /ČSSD/ a Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Opozice, ale i někteří politici vládní koalice kritizují Andreje Babiše za fakt, že vlastní mediální skupinu Mafra, která má na domácím trhu velmi silné postavení. Kritici připomínají, že šéf hnutí ANO svůj vliv může použít v politickém boji. Jak ale poukazuje americký komentátor a novinář Erik Best, Babiš není jediný, kdo má na média vliv.

„Politický analytik Jiří Pehe měl nepochybně pravdu, když v sobotním Právu napsal, že ministr vnitra Milan Chovanec by byl v centru zájmu veřejnosti, pokud by informaci o podezřele výhodné koupi bytu od podnikatele, který jeho ministerstvu dodává vozy SUV, přinesl někdo jiný než MF Dnes," připomíná zprávu, která se v dění posledních dní poněkud ztratila, ve svém pravidelném zpravodaji Final Word Best.

Novinář připomíná, že Babiš není jediný, kdo ovládá média. „Kdo by ale mohl něco takového napsat kromě Babišových MF Dnes a Lidových novin? Blesk, E15 nebo Reflex, které ovládá ta samá společnost (J&T), která oficiálně vlastní operátora mýtných bran, kterému Chovanec nahání kšeft (SkyToll)? Česká televize, která je přímo napojená na Chovance přes Bison & Rose? Právo, které se s Chovancem zjevně dohodlo, že bude podporovat reorganizaci policie?" zajímá novináře.

„Je pravda, že Economia prokázala při kritice reorganizace policie překvapivou nezávislost, ve skutečnosti se ale také řadí k 75 % médií, která ČSSD kryjí záda v případě, že jsou v sázce její politické nebo ekonomické zájmy," dodal bez servítek Best.

Témata:  Milan Chovanec Andrej Babiš Erik Best

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy