Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jmenuju se třeba Karel IV., řekl mladík policii a dal se na útěk. Dlouho ale neutíkal

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Několik případů rušení nočního klidu museli o uplynulém víkendu řešit pražští strážníci. V Zámečnické ulici na Praze 14 například obtěžovala skupinka lidí hlasitým křikem a hudbou uprostřed noci místní obyvatele. Domluva ale v tomto případě nestačila.

Strážníci tady našli zaparkované auto, ve kterém si skupinka lidí nahlas pouštěla hudbu a bavila se u ní. Na výzvu, aby předložili doklady, jeden muž reagoval slovy: "Nic vám neřeknu, vy buz***nti, nic se mnou neuděláte, jmenuju se třeba Karel Čtvrtý a narodil jsem se v patnáctém století." Pak se dal na útěk.

"Jeden člen hlídky ho po několika metrech doběhl a za použití hmatů a chvatů sebeobrany zpacifikoval. Protože se dotyčný pokusil o další útěk, byla mu přiložena ještě pouta," uvedla mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Muž poté začal hystericky křičet, že je zraněný. Na dotaz hlídky nebyl schopen uvést, o jaká zranění se jedná. Když strážníci chtěli volat záchranku, řekl, že žádné ošetření nepotřebuje, že chtěl být jen zajímavý a dělal si legraci. Jednáním třiadvacetiletého muže se nyní budou zabývat úředníci správního orgánu.

Za poslední dva a půl měsíce už museli pražští strážníci řešit přes tři a půl tisíce oznámení týkajících se rušení nočního klidu.

Témata:  krimi Praha výtržnictví

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy