Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi se Turecka nebojí. Zájezdy po puči neruší

Turecko, ilustrační foto
Turecko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Pokus o převrat v Turecku Čechy příliš nevyděsil. Svou letní dovolenou stornují jen zřídka, vyplývá z dnešních informací cestovních kanceláří.

CK Alexandria bude obvolávat zákazníky, kteří mají koupený zájezd do Turecka s odletem v pátek a v neděli. Nabídne jim změnu zájezdu za jiný z nabídky. "V tuto chvíli registrujeme požadavek části klientů na změnu zájezdu - na dovolenou chtějí, ale preferovali by jinou zemi než Turecko. Přesto se nejedná o nijak závratné počty, velká část klientů se spíše ptá na aktuální situaci v letoviscích," uvedl marketingový ředitel CK Petr Šatný.

Také u Čedoku jsou počty zrušených zájezdů v řádu jednotek. Klienti si zdarma vybrali jiné destinace, převážně Řecko. "Nikdo z našich klientů nepožádal o předčasný návrat z Turecka," uvedl mluvčí Hynek Špinar. Turecká riviéra podle něj zatím zůstává v nabídce CK.

"Další odlety normálně probíhají podle plánu," uvedl marketingový ředitel Exim tours Stanislav Zíma. Zájezdy na další dny stornovali podle něj jednotlivci. Exim má nyní v Turecku 1200 lidí. Ještě v sobotu kvůli obavám z vývoje neodletělo ranním letem do Antalye 27 lidí. V neděli to bylo osm lidí z celého letadla. Využili tak dvou nabízených možností - posunutí termínu zájezdu či změnu destinace.

"V úterý nám odlétá několik set lidí do Turecka, registrujeme storna v řádech jednotek," dodal ředitel cestovní kanceláře Fischer Jiří Jelínek. Podle zástupců CK Blue Style je situace v letoviscích na Turecké riviéře klidná. "Co se týče dalších odletů, ty budeme operovat standardně," uvedl mluvčí BlueStyle František Vorel. CK podle něj na podzim vyškrtla ze stálé nabídky eurovíkendy v Istanbulu.

Témata:  dovolená Turecko cestovní kanceláře

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.