Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Teplicích se srazil trolejbus s autobusem. Zranilo se nejméně 14 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Teplice - K vážné nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne na křižovatce ulic Masarykova a U Červeného kostela v severočeských Teplicích. Trolejbus na křižovatce zezadu narazil do autobusu. Čtrnáct lidí se zranilo. Řidič trolejbusu musel být vrtulníkem převezen do nemocnice.

Na místě zasahovaly desítky záchranářů. Nejvážnější zranění utrpěl řidič trolejbusu. Toho museli z kabiny vystříhávat hasiči. Pak jej záchranářský vrtulník přepravil do nemocnice v Ústí nad Labem. TV Nova to potvrdil mluvčí ústecké záchranky.

"Jeden zraněný byl transportován ve vážném stavu letecky z místa nehody na traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Dalších 13 zraněných je rozvezeno do okolních nemocnic. Z těchto třinácti ošetřovaných byly dvě děti, které skončily v Ústí nad Labem," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Pavel Šebesta.

Nehodu potvrdila TV Nova také policejní mluvčí Šárka Poláčková. "K dopravní nehodě autobusu a trolejbusu MHD došlo dnes odpoledne v Teplicích na Masarykově ulici. Trolejbus zezadu narazil do autobusu, příčiny a okolnosti šetří tepličtí policisté," uvedla mluvčí Poláčková.

Nehodou trolejbusu linky číslo 10 s autobusem linky 488 se zabývá také Drážní inspekce. "Dle zjištění Drážní inspekce na místě mimořádné události narazil trolejbus do zadní části autobusu. Příčina nedobrzdění trolejbusu bude předmětem dalšího šetření," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že celková škoda byla vyčíslena na 800 tisíc korun, z toho 600 tisíc je škoda na trolejbusu a 200 tisíc na autobusu.

Témata:  Teplice trolejbusy nehody autobusů Autobusy

Aktuálně se děje

6. května 2024 8:50

Čínských výrobků je tu moc. Von der Leyenová chce s čínským prezidentem jednat o konkurenčním boji

Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová, prohlásila v pondělí, že při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Paříži bude prosazovat spravedlivou konkurenci mezi EU a Čínou, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy