Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Eurovize 2017 má datum i místo konání

Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Foto: eurovision.tv

Kyjev - Nejpopulárnější pěvecká soutěž na světě Eurovision Song Contest konečně zná místo konání. O tom, že se ročník 2017 bude pořádat na Ukrajině, rozhodla letos svým vítězstvím zpěvačka Jamala. Dnes bylo ohlášeno i město konání.

Tradice, pri níž se země výherce předchozího ročníku automaticky stává pořadatelskou pro ročník následující, zůstává beze změny. Ukrajinka Jamala zvítězila v 61. ročníku soutěže Eurovision Song Contest 2016, která je v Česku známá jako Eurovize, a rozhodla tak o tom, že právě Ukrajina bude v roce 2017 hostitelskou zemí.

Zbývalo pouze vybrat město. A zájem o pořádání 62. ročníku nejsledovanější nesportovní události na světě jich projevilo hned několik. V konkurenci tvořenou například Oděsou nebo Dněpropetrovskem ale zvítězil Kyjev, hlavní město Ukrajiny, které se příští rok stane dějištěm nejpopulárnější pěvecké soutěže na světě. 

Kyjev už má několik pořadatelských zkušeností za sebou. Eurovision Song Contest pořádal i v roce 2005 po vítězství zpěvačky Ruslany a v letech 2009 a 2013 hostil juniorskou verzi soutěže pro mladé zpěváky a zpěvačky.

Oznámeny byly také termíny soutěže. První semifinále se uskuteční 9. května, druhé semifinále 11. května a velké finále připadá na 13. května 2017.

Témata:  Eurovize Ukrajina

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy