reklama

Do města se vrátí také zkušené kapely Smokie a Nazareth, které v Česku stále mají fanoušky. ČTK to zjistila od promotérů a z předprodejů.

Devětačtyřicetiletá Grayová se svým charakteristicky nakřáplým hlasem spojuje pop, rock, hiphop a soul. Její brněnské vystoupení se uskuteční 25. března v Sonocentru, oznámila nedávno společnost Live Nation. Grayová prorazila nahrávkou On How Life Is z roku 1999. Je držitelkou hudebního ocenění Grammy, cen MTV a uspěla i v Brit Awards. V Česku naposledy účinkovala loni v únoru, kdy její koncert hostil pražský klub SaSaZu.

V Sonocentru příští rok vystoupí také polská jazzrocková legenda SBB a zazní tam i melodie skupiny Creedence Clearwater Revival, proslavené na přelomu 60. a 70. let. Kapela se sice dávno rozpadla, její tvorbu ale po světě hraje britská sestava nazvaná Creedence Clearwater Revived. Její brněnský koncert se uskuteční 25. února a bude podle pořadatelů jediný v Česku.

Koncert v Metro Music Baru ohlásil na 15. února Eric Martin, šestapadesátiletý frontman americké skupiny Mr. Big, která má v současnosti koncertní pauzu. Do Brna Martin přijede jen s kytarou a mikrofonem za doprovodu spoluhráče na kytaru a perkuse. Zazní hity od Mr. Big, z Martinovy sólové kariéry, ale i další rockové "pecky".

Brněnští rockoví fanoušci se mohou těšit také na koncert složený z hitů britské rockové kapely Dire Straits. Brno je součástí turné sestavy, která nyní vystupuje pod hlavičkou Dire Straits Experience. Tvoří ji zkušení hudebníci, mezi nimi držitelé cen Grammy. V Brně se zastaví 31. března v Bobycentru.