Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel americký zpěvák Prince, hvězda osmdesátých let

Prince na festivalu Coachella (2008)
Prince na festivalu Coachella (2008)
Foto: Flickr

Saint Paul - Legendární zpěvák Prince zemřel. Informaci už potvrdila policie, která tělo ohledávala v sídle v Minnesotě. Před šesti dny byl 57letý zpěvák převezen do nemocnice s příznaky chřipky, ale propuštěn do domácího ošetřování.

Ve věku 57 let zemřel americký zpěvák a multiinstrumentalista Prince. Byl nalezen mrtev ve své vile ve městě Minneapolis, záchranáři na místo dorazili před desátou hodinou ranní místního času.

Zdroj: YouTube

Prince, celým jménem Prince Rogers Nelson byl před šesti dny hospitalizován s příznaky chřipky. Po třech hodinách ho lékaři propustili do domácího ošetřování.

Světové tiskové agentury nejprve přinesly zprávu o tom, že v Princově domě byl nalezen mrtvý člověk. Policie ani lékaři však odmítli médiím jeho identitu potvrtit. Princova mediální agentka Yvette Noelová-Schureová později AP řekla, že zpěvák skutečně zemřel.

Prince byl znám díky svému originálnímu projevu, s nímž v hudbě spojoval prvky funku, rocku či R&B a v mnohdy divokých kostýmech předváděl na pódiích enegrická vystoupení. Své první desky vydával na přelomu 70. a 80. let, kdy měla jeho tvorba výrazně popový charakter.

Za svou bohatou kariéru prodal Prince více než 100 milionů alb, proslavil se v 80. letech, především skladbou Purple Rain. Stal se sexsymbolem a zůstal výraznou osobností hudební scény.

Témata:  hudba Prince

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy