Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Boží hod odvysílala nejsledovanější pohádku Česká televize

Česká televize
Česká televize
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Na Boží hod, tedy 25. prosince, přilákala nejvíce diváků k televizním obrazovkám premiéra pohádky Slíbená princezna, kterou vysílala Česká televize. Úspěšná byla také česká komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku.

Pohádku Slíbená princezna sledovalo 1,899 milionu dětských i dospělých diváků, což představuje ve skupině nad čtyři roky podíl téměř 38 procent. Uvedla to mluvčí České televize Alžběta Plívová.

Podle serveru Mediaguru.cz si i v neděli udržela ČT nejvyšší podíl na sledovanosti s 41 procenty v kategorii diváků nad 15 let. Na Štědrý den to bylo o 11 procentních bodů více. Následuje skupina Nova s 26 procenty a Prima s podílem 17 procent.

Druhým nejsledovanějším pořadem dne byla s 1,34 milionu diváků  byla komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku na ČT1, třetí místo pak obsadila Nova, která nasadila pohádku S čerty nejsou žerty. Tu si nenechalo ujít 1,3 milionu lidí starších 15 let.

Témata:  Česká televize Vánoce

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy