Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Alexandrovci koncerty neruší. I přes tragédii budou pokračovat

Alexandrovci odstartovali turné
Alexandrovci odstartovali turné
Foto: Tom Svoboda

Praha - Nedělní katastrofa u Soči, kde při zřícení letadla zemřelo 92 lidí včetně většiny členů Alexandrovců, turné populárního ruského sboru neohrozí. Naplánované koncerty se rušit nebudou, některé z nich se možná pouze posunou.

Koncerty Alexandrovců - European Tour 2017 se uskuteční a soubor vystoupí před českým publikem pravděpodobně v květnu 2017 tak, jak bylo plánované. Serveru EuroZprávy.cz to sdělil Petr Lepša z agentury NoGup.

“Soubor má 180 členů, 64 z nich dnes zahynulo. Nyní není vhodná doba se zabývat koncerty. Musí proběhnout pohřeb, nejen celé Rusko teď prožívá velký smutek,” podotkl Rudolf Héger, výhradní manažer pro Střední Evropu. 

“V první polovině roku mají naplánováno 75 koncertů. Turné se nezruší, ale nevylučuje se, že se některé termíny neposunou,” dodal.

Ruské vojenské letadlo typu Tu-154 směřovalo v neděli z přímořského města Soči na ruskou leteckou základnu Humajmím v syrské provincii Lázikíja. Krátce po startu se ale zřítilo do Černého moře.

V letadle se nacházelo 84 cestujících a osmičlenná posádka. Ministerstvo obrany zveřejnilo seznam pasažérů, mezi nimiž bylo 64 členů souboru Alexandrovovci včetně vedoucího Valerije Chalilova. Na palubě se také nacházeli vojáci a několik novinářů.

Do pátrání po letadle, které se v neděli zřítilo do Černého moře, zapojily úřady zhruba 3500 lidí. Havárii stroje Tu-154 s 92 lidmi na palubě s největší pravděpodobností nikdo nepřežil. Zatím se podařilo najít 13 těl obětí, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Témata:  Alexandrovci koncerty zřícení letadla Tu-154 s Alexandrovci hudba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy