Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silvestr se blíží. Kde ho oslavit v Brně?

Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Brno – Vánoční svátky jsou už za námi, blíží se Nový rok a je na čase přemýšlet, kde oslavíme Silvestr. Budete v čase silvestrovských oslav v Brně a ještě jste se nerozhodli, kam půjdete? Poradíme Vám.

1. Nejvíc lidí se vejde do Bobycentra

Oslavy s největší kapacitou budou v Bobycentru. Pořadatelé loňské akce v Sono Centru se letos rozhodli pro ještě větší prostor a asi největší brněnská oslava nového roku se bude konat v jedné z neoblíbenějších tuzemských tanečních hal, kam se vejdou až čtyři tisíce lidí. Prostor po rekonstrukci nabízí moderní projekční LED stěny, špičkový zvuk, světla, lasery a dostatek místa pro parkování. Začíná se v osm večer a na hlavní stage vystoupí přední zahraniční DJs, německý techno umělec Alexander Kowalski nebo oblíbený Ital Paride Saraceni a mnoho dalších.

2. Retro party v klubu Mersey

Mersey klub Brno pořádá tradiční velkolepou oslavu plnou oldies a hippie hudby. Zažijte retro party a oblečte se ve stylu 60. a 70. let. Dostanete welcome drink a něco k zakousnutí. Večírek navazuje na pravidelné čtvrteční Oldies Party, které lákají návštěvníky do Mersey klubu už sedmnáct let. Těšte se na písně kapel The Who, The Doors, Rolling Stones, Beatles a další.

3. Electro-swingový Silvestr

Fanoušci elektra a swingu si letos přijdu na své. V Sono Centru totiž v rámci Electro Swing Silvestru vystoupí berlínský DJ Nellski, živě zahraje pražský band MoveBreakers nebo oblíbení Slováci Swing Thing & Papa Django. Pro příznivce hravější hudby přijede burlesque duo The Dolls. V poslední den roku se můžete zvěčnit ve fotokoutku a dočkáte se také autorské projekce.

4. Silvestr v opeře

Chcete-li začít elegantnější oslavu nového roku, vyrazte do divadla. Nejen hudební kluby, ale i Národní divadlo Brno pořádá silvestrovskou oslavu. V Janáčkově divadle se koná Silvestr v opeře se závěrečným ohňostrojem, kde můžete prožít večer za poslechu operních melodií v provedení orchestru a sboru Janáčkovy opery, pod taktovkou charismatického dirigenta NdB Marko Ivanoviće a za účasti sólistů opery Andrey Široké, Jany Hrochové, Romana Hozy nebo Petra Levíčka.

5. Silvestr v Kabinetu múz

Kabinet múz je oblíbeným místem všech divadelníků, muzikantů, prostě všech uměleckých duší. Silvestrovská akce s kapelou Muah! s názvem Happy New Ear – Muah Family Affair bude jistě stylová. Začíná se v deset a prvních sto návštěvníků dostane welcome drink. Stojí za to registrovat se dopředu, vstupné s registrací je za 180 korun.

6. Silvestr pro milovníky elektrohudby

Oblíbeným sídlem pro silvestrovské oslavy je i hudební klub Radost. Přijďte si sem zatančit za hudby několika umělců. Letos je hlavní hvězdou večera český DJ Matt Raiden, dále vystoupí melodičtí Brňáci Crushers, KiNix, HeartBeats, Cherokee a SIGGI.

7. Silvestr s Rolling Stones Revival Band Brno

V hudebním klubu Metro Music Bar si zase přijdou na své rockoví fanoušci. Silvestrovskou zábavu zde totiž o půl deváté zahájí koncert skupiny Rolling Stones Revival Band Brno. After party povede DJ Harosh a vstupné se pohybuje od 150 do 200 korun.

8. Tři stage na Flédě

Klub Fléda nabídne o silvestrovské noci hned tři stage, na nichž vystoupí oblíbení domáci DJs s programem rozděleným podle hudebních žánrů včetně electra, house a drum and bass. Těšit se můžete na brněnského DJ Mekki Martina, české duo Lahvisz & Cerevatov nebo HeartBeats. Součástí bude také světelná show a videomapping.

9. Oldschool Silvestr

Pro příznivce oldies hudby pořádá silvestrovskou party klub Melodka, a naváže tak na loňský úspěšný večírek. Oldschool a rockovou hudbou doprovodí DJ Karolína a vstupné je pouze za 50 korun včetně jídla, které je po celou party zdarma. Musíte si však včas rezervovat stůl.

10. Silvestr s vyhlídkou

Klidnější oslavy tradičně pořádá kavárna Vyhlídka. Pokud si chcete užít výhled na krásy Brna a ohňostroje za hudby pro všechny generace, vyrazte sem. 

Témata:  Silvestr Brno ohňostroje

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy