Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřela Debbie Reynoldsová, dcera Carrie Fisherové

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Los Angeles - Ve věku 84 let zemřela americká herečka, zpěvačka a tanečnice Debbie Reynoldsová, hvězda muzikálové komedii Zpívání v dešti.

Oznámily to tiskové agentury ve středu večer místního času s odvoláním na sdělení hereččina syna Todda Fishera. Reynoldsová tak zemřela den po smrti své dcery Carrie Fisherové, která ztělesnila princeznu Leiu ve filmové sérii Hvězdné války.

Zprávu jako první přinesly internetové stránky publikací TMZ a Variety. Todd Fisher pak úmrtí potvrdil agenturám AP a Reuters z losangeleské nemocnice Cedars-Sinai Medical Center, kam jeho matku odpoledne odvezla ambulance.

"Je to pravda, je teď s Carrie," řekl Fisher. Dodal, že stres z dceřiny smrti byl pro jeho matku "až příliš". "Řekla, ´chci být s Carrie´, a pak zesnula," uvedl Fisher.

Přední dáma hollywoodských muzikálů 50. a 60. let přijela ve středu do domu svého syna v Beverly Hills, aby domluvila dceřin pohřeb, uvedl TMZ. Po 13. hodině místního času někdo v domě zavolal záchrannou službu a ta ji odvezla do nemocnice, napsala média.

Reynoldsové nebylo ani dvacet, když v roce 1952 zazářila v muzikálu Zpívání v dešti po boku Gena Kellyho. V roce 1964 získala nominaci na Oscara za nejlepší herečku za roli v muzikálu The Unsinkable Molly Brown o osudech ženy, která přežila potopení Titaniku. Objevila se v desítkách filmů , v nichž hrála po boku Kellyho, Franka Sinatry, Tonyho Curtise nebo Freda Astaira.

Témata:  Carrie Fisherová úmrtí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy