Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po smrti George Michaela stoupl zájem o jeho desky

Hudba, ilustrační foto
Hudba, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Dalo se čekat, že po smrti britského hudebníka George Michaela stoupne zájem o jeho desky. Současný zájem překonal všechna očekávání.

Zpěvák, skladatel a producent Michael zemřel minulou neděli ve věku 53 let. Jeho hudební videa dominují v internetové hudební službě iTunes, kde mezi deseti nejpopulárnějšími hudebními videy je osm Michaelových, informovala agentura AFP.

Dvojalbum Ladies & Gentlemen se 18 let po svém vzniku stalo nejprodávanějším v 37 zemích světa. Michael, proslavený zejména písní Last Christmas, vede také mezi uživateli hudebních služeb Deezer a Spotify.

Po Michaelově smrti stoupl poslech jeho hudby celosvětově o 3158 procent. Nejčastěji lidé hledají píseň Last Christmas, dále pak hity Careless Whisper, Faith, Freedom! nebo Wake Me up Before You Go-Go.

Témata:  George Michael hudba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy